Nieuws

 
 23-04-2024
n verband met de oplopende leeftijd van leden en vrijwilligers willen wij graag vier van onze tandems van elektrische trapondersteuning laten voorzien.
Wij gunnen het hen zo dat ook zij lekker in de buitenlucht kunnen blijven bewegen.
Omdat deze plannen veel geld kosten zijn we deze crowdfundingactie gestart.

Wil jij Cormeta hierbij financieel steunen?

Klik op onderstaande link voor meer informatie en om je bijdrage te doneren:
https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/1332/laat-ouderen-blijven-tandemrijden

Je kunt zelf kiezen hoeveel geld je wilt geven, iedere euro is van harte welkom!
Kun je zelf niet geven? Help ons dan door deze actie naar zoveel mogelijk mensen door te mailen of appen of te delen op facebook?

Alvast dank voor je hulp!


 
 24-04-2024
Televisieprogramma NH Helpt heeft aandacht besteed aan de zoektocht naar voorrijders.
 
Presentator Isabella Prins sprong bij Lex achterop en Jean vertelt waarom elektrische tandems nodig zijn.

 

 13-02-2024
De kalender voor het wandelen en tandem rijden voor 2024 is bekend.

 
06-02-2024 Cormeta heeft nu vertrouwenspersonen. Wil je meer weten, kun je dit lezen op de pagina vertrouwenspersonen.
 

18-11-2023
Dus is het feest. Het jubileum werd gevierd op 11-11-2023. Bekijk de pagina en lees het interview in de krant.
 

12-05-2023
 Het jaarverslag 2022 is vastgesteld
Het jaarverslag 2022 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina jaarverslag 2022

06-05-2023

Wat gebeurde er echt op 26 april

Het werd een écht feest!

 Met de smoes dat het zo leuk zou zijn, om op 26 april een optreden van cabaretière Charlotte Glorie bij te wonen, wat zou plaatsvinden in Het Schild in Wolfheze, en dat je dan meteen meerdere goede bekenden kon ontmoeten, die daar sinds kort of alweer wat langer wonen, hebben we getracht een bus vol mensen naar die gelegenheid mee te nemen. Die "we” zijn overigens onze secretaris Mirjam van Wijk en onze Penningmeester Henk Nobel. Verder zat Jan Both uit Het Schild, met een hoofdrol in het complot (want dat was het) maar daarover straks meer.

 Lees verder op de pagina Lintjesregen het Schild 2023

 


23-02-2023

Tandemkalender 2023

De tandemgroep van Cormeta gaat weer erop uit. Zie de data in de kalender


12-10-2022

Vertrouwenspersoon en gedragscodes

Het bestuur van Cormeta wil een aantal zaken binnen de vereniging officieel gaan regelen.

Wij willen onder andere een vertrouwenspersoon gaan aanstellen en zijn de gedragscodes voor bestuursleden en vrijwilligers en de gedragscode voor sporters overgenomen van NOC/NSF.

Lees hierover meer op de pagina vertrouwenspersoon en gedragscodes

 

19-07-2022
Bestuur Cormeta weer compleet
 
 
Graag wil het bestuur van Cormeta je laten weten dat we weer compleet zijn!
Tijdens de algemene ledenvergadering bood Wolter Kramer het bestuur al tijdelijke ondersteuning aan en tijdens de eerste bestuursvergadering heeft Wolter zelfs te kennen gegeven als algemeen bestuurslid bij het bestuur te willen aansluiten!
Dank Wolter voor je betrokkenheid en inzet!

Onderzoek Cormeta Nieuwsbrief
 
 
Tijdens dezelfde bestuursvergadering is ook het idee geboren te onderzoeken hoe Cormeta een eigen nieuwsbrief kan gaan opzetten. Met die nieuwsbrief wil Cormeta iedereen die Cormeta graag wil volgen direct van actuele informatie voorzien en op de hoogte brengen van ontwikkelingen en nieuws over wat ons bezighoudt. Die nieuwsbrief moet geen eenrichtingsverkeer worden; de ontvangers moeten er op kunnen reageren. Hiermee hopen we de betrokkenheid te bevorderen.
Zodra de plannen voor de nieuwsbrief concreter worden hoor je weer van ons.
 
 
 

13-06-2022
Jubileum in zicht, wil jij bijdragen aan een groot feest?
 
Op 28 november 2023 is het zover! Cormeta bestaat dan 50 jaar !!!
We zijn erg blij dat we al zo lang sportief bewegen voor visueel beperkten mogelijk kunnen maken en hopen dit nog heel lang voort te zetten. Uiteraard is het 50-jarig bestaan reden voor een groot feest!
Naast onze leden willen we natuurlijk ook onze vrijwilligers hiervoor uitnodigen.
Zij zorgen er immers voor dat onze leden zo lekker actief kunnen zijn.
 
Wil je ons helpen er een heel bijzondere dag van te maken?
Maak dan een bedrag naar keuze over op ons IBAN-nummer NL 73 INGB 0004 6069 82 onder vermelding van "jubileum”.
Alvast ons aller grote dank!    
 

17-05-2022
 Het Jaarverslag 2021 is vastgesteld
Het jaarverslag 2021 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina jaarverslag 2021
 
     

05-04-2022
Nieuwe Tandem- en Wandelkalender voor 2022 
Bekijk de nieuwe kalender voor Tandem en Wandelen!
 

21-11-2021
 

Wat een fantastische hulp!

De door Cormeta opgezette crowfunding-actie, voor de aanschaf van een (nieuwe ) elektrische tandem, lijkt een groot succes te gaan worden! Op dit moment staat er al € 1.970 op de teller, het streefbedrag is € 3.050. Maar ik heb nog een toezegging gekregen van maar liefst € 400 en dan zouden we dus al op € 2.370 zitten! De kans is verder groot, dat Uniek Sporten er, vanuit het Fonds Gehandicaptensport, nog een bedrag bij legt, maar dat hangt af van de laatste loodjes en die zijn zwaar zoals je weet…. We hebben echter nog tot half december de tijd om de actie voort te zetten.

Geloof je het niet? Klik dan zelf even op onderstaande link, of laat dat doen door iemand, die misschien ook nog iets wil doneren en dat gaat heel makkelijk!

Aanschaf tandem met trapondersteuning | Uniek Sporten

Intussen is Cormeta op eigen kracht bezig, om te proberen een drietal sterk verouderde tandems te vervangen, maar daarvoor kunnen we waarschijnlijk op de tweedehands-markt terecht.

Hartelijke groet van een dankbare en blije penningmeester,

Henk Nobel.


16-11-2021
Crowfundingsactie tandem met trapondersteuning. HELP JE MEE?
 
 
Hallo allemaal,
Cormeta wil graag volop aan de gang blijven met sporten, één daarvan is het tandemrijden. Het seizoen daarvoor ligt vanaf deze maand tot aan het voorjaar even stil, maar in april gaan we weer op de pedalen.

Voor sommige vrijwilligers, dapper voorop natuurlijk, wordt het trappen tegen de wind in een beetje zwaar, daarom willen we proberen om tenminste één nieuwe tandem aan te schaffen, die met trapondersteuning is uitgerust. Waarom een nieuwe? Nou, doodgewoon omdat dergelijke tandems nog niet of nauwelijks op de tweedehands-markt te vinden zijn.

Met een zgn. crowdfundingactie willen we proberen om geld voor die aanschaf bij elkaar te krijgen. Die actie is per vandaag gestart. In totaal hopen we € 3.000 bij elkaar te krijgen, de eerste € 100 zijn al binnen en Uniek Sporten (onderdeel van Gehandicaptensport Nederland) past maar liefst € 600 bij als onze actie voor een groot deel is geslaagd.

We hebben met die actie de tijd tot 20 december, maar we popelen natuurlijk om resultaten te zien!

Hoe je eraan mee kan doen? Kijk even op

https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/309/aanschaf--tandem-met-trapondersteuning

waar je meer informatie vindt en met een handige link zelfs kunt doneren.

Dat zou prachtig zijn, maar extra hulp is natuurlijk van harte welkom. Verspreid daarom dit bericht onder vrienden en kennissen, dan gaan we ons doel vast en zeker bereiken!

Dank je wel hoor! Namens het hele Cormeta bestuur, maar nog meer door de enthousiaste fietsers onder ons!

Henk Nobel, penningmeester.

Cormeta, sportvereniging voor visueel beperkten

www.cormeta.nl

e-mail info@cormeta.nl

 

23-08-2021
Geweldige hulp, uit onverwachte hoek

Als bestuurder van een kleine vereniging, ben je altijd op zoek naar mogelijkheden, die aan de ene kant ten gunste van je vereniging werken, aan de andere kant geen aanslag op je financiële middelen vereisen. Die twee uitersten zijn moeilijk samen te brengen, een probleem dat veel bestuurders ongetwijfeld kennen en, net als wij, niet kunnen oplossen.

 Zo zaten wij met het onderhoud van onze tandems, waarvan we er zo’n tiental ergens in een stalling hebben staan. Daar zitten nog vrij jonge, maar zeker ook wat bejaarde exemplaren tussen. In 2020 bleven die tandems onaangeroerd staan, want corona maakte het gebruik ervan voor onze blinde leden en hun dappere voorrijders (allen vrijwilligers) onmogelijk. Zelfs in 2021 moesten we wel zes maanden wachten, voordat de fietsen weer gebruikt mochten worden.

 Maar dan kom je in de stalling, waar het slot van blijkt te zijn geforceerd en waar bijna alle tandems door vandalen, flinke schade hebben opgelopen…. Wat nu?

En dan opeens lijkt er wel een wonder te gebeuren; In de kring van vrijwilligers ziet iemand kans om hulp te bieden. Het is een "zij” en spreekt erover met haar vader, die een goede vriend blijkt te hebben. Een vriend die nou nét in het vakgebied zit waar een welkome hulp van kan worden verwacht. Die vriend doet dat niet zelf, maar geeft "gewoon” opdracht aan een vakman, die vervolgens van aanpakken blijkt te weten.

Het resultaat? Een volledig gereviseerde partij tandems, die er weer jaren tegen kunnen en zelfs nog de toezegging om later wat andere ingrepen te doen. En dat nog wel, op initiatief van die vriend, helemaal voor niks, niemendal!

 Ja dat mag een wonder heten, maar deze keer is dat wonder waarheid geworden, waar je als bestuur heel verlegen, maar toch vooral heel blij van wordt want, denk maar even aan het begin van dit verhaaltje; zo een geweldig resultaat hadden wij op eigen kracht, helemaal NOOIT kunnen realiseren!

Wij zijn de attente vrijwilligster, haar vader, de gulle vriend en niet in het minst de vakman die het zo geweldig afrondde, dan ook zeer dankbaar voor wat ze voor onze vereniging hebben gepresteerd, geweldig!

 Mireille Willemse, voorzitter,

Mirjam van Wijk, secretaris,

Henk Nobel, penningmeester,

Jean Poppes, bestuurslid,

Frank Wolkers, bestuurslid.

 

Amstelveen, augustus 2021.

 

Omschrijving van het uiterlijk van de bedankkaart:

De bedankkaart heeft het aanzien van de Cormeta-folder.

De tekst, in gewone letters, begint aan de voorzijde, bij de

eerste alinea staat een plaatje van een bedenkelijk kijkend vrouwengezicht.

Daaronder bij de tweede alinea een foto van de tandems zoals ze in de stalling staan.

Aan de binnenzijde links, waar staat dat we de schade ontdekten, een zeer

geschrokken vrouwengezicht.

In de alinea over het idee om te helpen, een plaatje van een vriendelijk lachend

vrouwengezicht.

Daaronder een foto waarop de tandems kennelijk worden gerepareerd, er staat er één op z’n kop.

Daaronder een foto van een groepje tandemmers die klaar zijn voor de start.

Op de rechter binnenkant een foto van een prachtige bloem, met daaronder de tekst waarin het bestuur bedankt en ondertekent met hun namen.


14-07-2021
Het jaarverslag 2020 is vastgesteld
Het jaarverslag 2020 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina Jaarverslag 2020
19-06-2021
Er is een nieuwe Tandem Kalender!
Bekijk de nieuwe kalender voor het Tandemmen!

07-06-2021
Gelukkig weer zwemmen!
Op zaterdag 5 juni 2021 mochten we, na héél lang wachten, eindelijk weer gaan zwemmen. In de nacht ervoor dreigde het weer, met een forse onweersklap en flink wat regen, nog roet in het eten te gooien. Maar we lieten ons niet imponeren en dus was er al vroeg een aardig groepje dat buiten stond te wachten tot het 8 uur was en we naar binnen mochten.

Afbeelding invoegen
foto 1 we kwamen op tijd, ook de vrijwilligers
Afbeelding invoegen
foto 2 Ruben had er ook zin in!
 
Nee, we mochten niet langs de gewone weg naar binnen en de kleedhokjes; eerst ergens de schoentjes uit, daarna naar het wedstrijdbad en de kleertjes daar op de bank.
Afbeelding invoegen
foto 3  Mireille hoefde niet op onze kleren te passen, die lagen daar veilig
Afbeelding invoegen
foto 4 Toezicht genoeg!
Het water was fris, maar dat wende snel en we trokken als vanouds onze baantjes, alleen die spieren hè, die deden nog niet allemaal mee…
Afbeelding invoegen
foto 5 Peter had het helemaal naar zijn zin
Afbeelding invoegen
foto 6 Ok toezicht in het water
 
 
Na afloop geen douche, zover waren de versoepelingen nog niet doorgedrongen, maar misschien komt dat binnenkort ook uit de koker van de regering!Kleertjes aan? Dan snel naar buiten, wamt het gebruikelijke kopje koffie of thee, mocht binnen nog niet worden gebruikt. Dan maar samen buiten op de bankjes even nakletsen, uitkijkend naar de volgende keer, want pas op 3 juli gaan we stoppen voor de zomervakantie! 
Henk nobel


06-06-2021
Hoera, Cormeta kan blijven zwemmen!
Na bijna één jaar, was er eindelijk een oplossing gekomen, om als vereniging aan de nieuwe eisen voor het huren van het zwembad "De Meerkamp" te kunnen voldoen!
Onze zwemvrijwilligers werd een  cursus reddend zwemmen aangeboden vanuit De Meerkamp, dit in samenwerking met de reddingsbrigade.
Mei 2021 was het zo ver!
Iedereen had er heel veel zin in!
De lessen waren pittig, zo moest men aan  volgende onderdelen kunnen voldoen: 
Twee banen borst crawl,
Twee banen schoolslag,
15 meter onder water zwemmen,
Pop opduiken en vervoeren en werden er diverse scenario's na gespeeld.
 
 
Vier weken werd er flink geoefend, waarna er een test werd afgenomen.
Van onze zeven deelnemers zijn er uiteindelijk vier direct geslaagd!
De anderen moeten nog iets meer oefenen, maar kunnen later als nog de test herhalen.
 
Cormeta wil De Meerkamp en de reddingsbrigade bedanken voor het vrijwillig geven van deze lessen! 
 
Namens het dagelijks bestuur en alle zwemleden, zijn wij super trots op onze vrijwilligers! Bedankt!!
Zonder hun inzet was het zwemmen bij Cormeta bijna niet meer mogelijk geweest! 
 
Iedereen is dan ook heel blij, dat er vanaf Juni 2021 weer gezwommen kan worden!! 
 
 
 
Vriendelijke groet, 
 
Mireille Willemse Zwem coördinator Cormeta +voorzitter 

27-09-2020
Jaarverslag 2019
Het jaarverslag 2019 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina Jaarverslag 2019

24-04-2020 

Lintje Hein Hoefnagels

Op 24 april 2020 krijgt Hein Hoefnagels telefonisch van burgemeester Femke Halsema te horen dat hij een lintje krijgt. Cormeta heeft dit lintje mede voor hem aangevraagd, omdat hij zich naast veel ander vrijwilligerswerk flink wat jaren als voorrijder op de tandem voor onze vereniging heeft ingezet. 
Op de foto is te zien dat hij stomverbaasd, zeer vereerd en heel blij is.

Namens het bestuur van Cormeta heel hartelijk gefeliciteerd Hein!
  
 22-04-2020 
Collecte gehandicaptensport 2020
Hallo sportliefhebber, 
Het bestuur van Cormeta weet hoe belangrijk sporten is voor gehandicapten en dat zij dit meestal niet alleen kunnen doen. Om de organisaties die het sporten voor gehandicapten mogelijk maken een extra steuntje in de rug te geven, heeft Cormeta een digitale collectebus bij Fonds Gehandicaptensport aangemaakt.

De helft van de opbrengst van de collecte wordt naar onze vereniging overgemaakt. Wil je een steentje bijdragen? Klik dan op de onderstaande link en maak je gift over.

https://gehandicaptensport.digicollect.nl/sv-cormeta

Elke euro is meer dan welkom! Je zou ons ook erg helpen door deze link binnen je vrienden- en kennissenkring te verspreiden. Bij voorbaat bedankt!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van Cormeta, Mirjam van Wijk, secretaris  


12-01-2020 
Wandelkalender 2020
De wandelplannen voor 2020 staan nu in de wandelkalender.

 15-09-2019 
Mireille Willemse is zwemcoördinator
Mireille Willemse is nu zwemcoördinator. Zie pagina Zwemmen. 
 

31-05-2019
Jaarverslag 2018
Het jaarverslag 2018 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina Jaarverslag 2018

09-02-2019 
Nieuwe penningmeester
Henk Nobel is de nieuwe penningmeester van Cormeta.

07-01-2019 
Wandelkalender 2019
De wandelplannen voor 2019 staan nu in de wandelkalender. 

 15-11-2018
Jaarverslag 2017
Het jaarverslag 2017 is vastgesteld en is nu te lezen op de pagina Jaarverslag 2017
 

 8-8-2018
 
Ronald en Marianne Polderman nemen afscheid van Cormeta
Op 21 juli 2018 hebben Ronald en Marianne Polderman afscheid genomen van de zwemtak van Cormeta. Zij verhuizen half augustus van Amsterdam naar Wolfheze en gaan daar in de seniorenwoningen van Het Schild wonen. Dit echtpaar heeft lang deel uitgemaakt van Cormeta.
Ronald zwom al bij een groep die voor de oprichting van Cormeta gevormd was. Marianne sloot zich een paar jaar later bij de club aan. Marianne maakte meerdere perioden deel uit van het bestuur van Cormeta en heeft daarna zo'n twaalf jaar als zwemcoordinator gefunctioneerd. Om haar voor deze geweldige inzet voor de vereniging te bedanken heeft Johan Bartels van Bureau Gehandicaptensport Nederland haar, op verzoek van het bestuur van Cormeta, een speld van verdienste uitgereikt.
Erik Loijenga volgt Marianne op als zwemcoordinator.

11-4-2018
Hans en Anja nemen afscheid
 Hans en Anja hebben afgelopen herfst feestelijk afscheid genomen van Cormeta. De foto's staan nu in de fotogalerij.
 

Oproep voor vrijwilligers heeft effect 

een artikeltje in een Amstelveense krant zorgde voor drie enthousiaste vrijwilligers: Esther Vogels, Daniella Heijnen en Ingrid Morauw, een week later gevolgd door een vierde, Audrey Thoole. De toekomst van het Cormeta-zwemmen was voorlopig veilig gesteld.

 
 

19-9-2017 
Dringende oproep voor vrijwilligers bij het zwemmen in De Meerkamp in Amstelveen

Cormeta (www.cormeta.nl) is een sportvereniging die visueel gehandicapten de mogelijkheid biedt om met begeleiding op de tandem te fietsen, te wandelen en/of te zwemmen.
Door het onverwachte vertrek van twee vrijwilligers per oktober is de vereniging dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor bij het zwemmen.
 
We zoeken iemand die het leuk vindt om, liefst in het water, zweminstructies te geven. Lesbevoegdheid is meegenomen maar niet vereist, maar duidelijk kunnen communiceren is wel van groot belang!
 
Daarnaast zijn we op zoek naar meer toezichthouders op de kant. Een toezichthouder doet ongeveer het werk van een badmeester en houdt de gang van zaken in het hele zwembad in de gaten.
Gezien de verzekeringseisen zou het fijn zijn als één van de nieuwe
vrijwilligers een EHBO-diploma heeft en bekend is met het gebruik van een AED.

Cormeta zwemt iedere zaterdagmorgen, met uitzondering van de zomerstop rond de kinderzomervakantie, van 8.00 uur tot 9.00 uur in De Meerkamp (Van der Hooplaan 239) in Amstelveen.

Heeft u interesse om ons te helpen of wilt u nadere informatie?
Mail dan naar secretaris@cormeta.nl
Het is ook mogelijk om op afspraak een keer te komen kijken of het een keer te proberen.

Mirjam van Wijk, secretaris Cormeta


 
17-05-2017
Jaarverslag 2016
Het jaarverslag van 2016 is vastgesteld en nu te lezen via pagina Jaarverslag 2016

20-11-2016
ANBI-status
 
 
De belastingdienst heeft per 1 juli 2016 van alle bij Gehandicaptensport Nederland aangesloten verenigingen de groeps ANBI-status afgenomen.
Cormeta heeft daarop een verzoek om toekenning van de individuele ANBI-status ingediend maar dit verzoek werd afgewezen.
Gelukkig heeft de belastingdienst onlangs haar beleid herzien en besloten Cormeta alsnog de individuele ANBI-status te geven.
 
Voor alle donateurs is het nu weer mogelijk hun gift aan Cormeta, mits die boven het persoonlijk drempelbedrag uitkomt, van de belastingen af te trekken.
  
 
 

 
10-10-2016
Op 7 september 2016 is Jan Peeters overleden.
 
Jan werd geboren op 23 februari 1933. Hij was actief op vele fronten en heeft ook voor Cormeta heel veel betekend. Hij heeft 40 jaar, samen met zijn vrouw Ditty, onze penningen beheerd en dat op voortreffelijke wijze, maar hij was ook de drijvende kracht achter het tandemmen. Als co?rdinator droeg hij de zorg voor het onderhoud, de stalling van de tandems en hij zorgde ook voor de voorrijders en de achterrijders.
 
Wij zijn hem dan ook zeer dankbaar en zullen met respect aan hem blijven denken.    
 
Als nieuwe co?rdinator tandemmen kunt u zich wenden tot mevrouw G. Schuddeboom via mail: tandemmen@cormeta.nl
 

 25-07-2016
Jaarverslag 2015
Het jaarverslag 2015 is vastgesteld en nu na te lezen via pagina Jaarverslag 2015
 
 
 25-4-2015
Onderscheiden
 
Op vrijdag 24 april 2015 ontvingen Hans Jagtenberg en Anja Jagtenberg-de Nijs, uit handen van Mevrouw D. Oudshoorn, burgemeester van de gemeente Uithoorn een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn nu allebei lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij hebben deze onderscheiding gekregen voor hun jarenlange inzet voor Cormeta -zwemmen.

Hans is in 1974 bij Cormeta-zwemmen gekomen als instructeur en een paar jaar later kwam Anja er ook bij.
 
En de B.B.R.R. Big Blue Recreatieve Ruitersport.
 
Daar was Hans vanuit zijn bedrijf de IBN bij betrokken geraakt. Hij heeft daar jarenlang paardrijles gegeven en ook het voorzitterschap jaren uitgeoefend.

Van het Cormeta-bestuur waren Dick van der Maat, voorzitter en Matthieu Roest, secretaris, aanwezig.

Ronald Polderman heeft het echtpaar toegesproken.


Amsterdam, 22 mei 2015

Marianne Polderman, zwemcoördinator.
 
 
 
 
 
(foto:  luisteren naar de toespraken)
 
 
 
 
(foto: de bloemen worden aangeboden)
 
 
 
 
(foto: met de burgemeester en bloemen poseren voor de foto)
 
Afbeelding invoegen